dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Koudweerregeling daklozen van start
Gepubliceerd: 2008-12-11
door: Stadsredactie JvS



Utrechtse daklozen kunnen vanaf donderdagavond weer gebruikmaken van de koudweerregeling. Die is speciaal bedoeld voor de zogenoemde buitenslapers, die te maken krijgen met temperaturen onder nul.

Opvanginstellingen als de Sleep Inn, de Nachtopvang in Zelfbeheer (NOIZ) en het Leger des Heils breiden hun capaciteit tijdens de koudweerregeling uit met 22 bedden. Daklozen kunnen daar gratis gebruik van maken. Een busje van het Leger des Heils vervoert ze zo nodig naar de slaapplaats.

De normale capaciteit van de opvang is 97 bedden. Van december tot maart komen daar structureel dertig bedden bij in de NOIZ en de Sleep Inn.

De openingstijden van het Catharijnehuis en de Sleep Inn sluiten tegenwoordig op elkaar aan, zodat niemand buiten hoeft te wachten. Daartoe is mede besloten om overlast in de buurt te voorkomen. Net als vorig jaar verzorgen het Catharijnehuis, het Smulhuis, de NOIZ en zorgcentrum De Singel gratis maaltijden als de koudweerregeling geldt.

Vorig jaar brachten tijdens de periode van de koudweerregeling dagelijks toch nog drie tot zeven daklozen de nacht buiten door. Dat is gebleken uit gegevens van de dekenuitleen en de ontbijtservice van de Sleep Inn. Het gaat hier om mensen die niet bij een instelling willen slapen of geen dak boven hun hoofd kunnen verdragen. Dit seizoen zal een speciaal team deze daklozen actief in de nachtopvang proberen te krijgen, zodra de gevoelstemperaturen dalen tot min tien graden.

Stuur dit bericht door!






 meer >



© 2007-2012 AllesoverUtrecht