donderdag 23 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Krakelingenjagen in de Galgenwaard
Gepubliceerd: 2008-12-14
door: Stadsredactie Tom StaalIn de Galgenwaard heeft FC Utrecht zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Tegen Volendam kwamen ze zondagmiddag niet tot scoren. Volendam, dat ook niet tot scoren kwam, haalde zo het eerste punt in een uitwedstrijd.

Michel Vorm evenaarde een clubrecord door voor de zesde keer op rij in een thuiswedstrijd zijn doel schoon te houden. In de eerste 45 minuten gebeurde er helemaal niets. De ploeg van voormalig FC Utrecht-trainer Frans Adelaar begon verdedigend aan de wedstrijd. Dit ging de Volendammers goed af, overigens mede door de hulp van de thuisploeg. Niet één uitgespeelde aanval was er te zien van de Utrechters.

De tweede helft was zowaar nóg slechter. Wederom kon Utrecht geen vuist maken. Elke poging tot een aanval strandde ver voor het vijandige strafschopgebied. In de zestigste minuut vond Van Hanegem het tijd om in te grijpen. De geïrriteerd spelende Simon Cziommer werd naar de kant gehaald en Morten Skoubo mocht zijn rentree maken. Ook hij kon niet voor gevaar zorgen.

Een kwartier later ging Loic Loval naar de kant en kwam Leroy George de gelederen versterken. George heeft dit seizoen niet de vorm die hij voorgaande seizoenen had. Vorig jaar legde hij maar liefst zeven ballen in het doel van de tegenstander, dit jaar nog niet één.

Volendam werd zowaar brutaal en rook dat er misschien wel meer te halen was. Dit resulteerde in een handvol counters, maar ook zij konden niet gevaarlijk worden. Utrecht heeft de goede eeks geen vervolg kunnen geven. Waar de afgelopen weken door strijdlust punten werden gepakt tegen Vitesse, Ajax en NEC, zo mag Utrecht zich voor deze wedstrijd diep schamen. Herman van Veen heeft hier in 1979 al een woord voor in het leven geroepen: krakelingenjagen.

Komende vrijdag reist FC Utrecht af naar Alkmaar om het op te nemen tegen koploper AZ. Wil Utrecht kans maken op een punt, of misschien wel drie punten, dan moeten ze deze wedstrijd heel snel vergeten.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht