vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Leidsche Rijn gestremd voor scheepvaartverkeer
Gepubliceerd: 2008-12-16
door: Stadsredactie WdH

Gemaal De Aanvoerder wordt gesloopt en herbouw voor de verlegging van de A2. Links het zand voor de nieuwe A2, de huige A2 ligt in de achergrond.

Gemaal De Aanvoerder wordt gesloopt en herbouw voor de verlegging van de A2. Links het zand voor de nieuwe A2, de huige A2 ligt in de achergrond.

Als gevolg van werkzaamheden is de Leidsche Rijn tot mei volgend jaar voor al het doorgaand vaarverkeer gestremd. Het gaat om het gedeelte tussen sluis Haanwijk in Harmelen en het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht.

Eind november is Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gestart met de restauratie van de Haanwijkersluis bij Harmelen. De sluis dateert uit 1656 en is slecht. De sluisdeuren van het rijksmonument worden gerestaureerd en het loszittende of beschadigde metselwerk in de sluishoofden en de sluiskolk wordt hersteld.

Gemaal De Aanvoerder, aan het begin van de Leidsche Rijn bij Park Voorn, wordt in januari door Rijkswaterstaat gesloopt om plaats te maken voor de verbreding van de A2. Het gemaal, dat een belangrijke functie heeft om ten tijde van droogte het westen van Nederland van zoet water te voorzien, wordt even verderop opnieuw gebouwd.

Scheepvaartverkeer van Woerden naar Utrecht en vice versa wordt geadviseerd te varen via de Jaap Bijzerwetering (Woerden), Korte Linschoten, Montfoortse Vaart of Lange Linschoten en de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel. Schepen die tussen de sluis Haanwijk en het Amsterdam-Rijnkanaal zijn afgemeerd kunnen tussen half januari en eind maart niet van de Leidsche Rijn af.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht