zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Muziekpaleis bouwt kelder van 17.850 euro
Gepubliceerd: 2008-12-18
door: Stadsredactie WdH

De kelder van het Muziekpaleis vordert gestaag. De meeste muren zijn gereed. Steunpilaren en het dak volgen later.

De kelder van het Muziekpaleis vordert gestaag. De meeste muren zijn gereed. Steunpilaren en het dak volgen later.

De kosten voor de bouw van een nieuwe kelder van het Muziekpaleis bedragen volgens de afdeling bouwbeheer van de gemeente slechts 17.850 euro. Een koopje voor de enorme kelder. In werkelijkheid kost het ding het tienvoudige, verwoordde de Projectorganisatie Stationsgebied (POS). Toch betaalt die slechts 339,15 euro aan leges.

De bouwvergunning voor de kelder werd op 1 augustus 2007 gepubliceerd als de “aanpassing van een kelderdek aan de Vredenburgpassage 77”. Ondanks de vakantieperiode werd een bouwvergunning al op 2 oktober 2007 verleend. De vergunning werd september dit jaar verlengd, omdat de bouw nog niet was gestart. Dat moet normaal gesproken binnen een jaar gebeuren.

Bij de bouwaanvraag door de POS schatte men de bouwkosten in op 15.000 euro. Later gaf een woordvoerder van dezelfde POS aan dat dit ruim het tienvoudige bedroeg. Dat kan ook niet anders, want de oude kelder van het Muziekcentrum werd volledig gestript. Er worden nieuwe dragende pilaren gemaakt, nieuwe muren, en straks een volledig nieuw dak.

Het is de vraag hoe de gemeentelijke afdeling bouwbeheer de bouwvergunning op deze manier kon verlenen. In de correspondentie rond de aanvraag stelt bouwbeheer dat de inschatting van de bouwkosten wel erg laag is. “volgens de bouwsom betreft het een geringe wijziging, terwijl de tekeningen een tunnel weergeven.” Daarop ontvangt bouwbeheer volledige constructietekeningen maar geeft uiteindelijk toch een vergunning af voor een bouwproject van 17.850 euro waarop slechts 339,15 euro leges voor betaald hoeven worden.

De POS vroeg de bouwvergunning voor de tunnel separaat van de bouwvergunning van het Muziekpaleis aan, omdat de tunnel klaar moet zijn voordat de bouw van het winkelgebouw van Corio start. Anders kunnen de machines voor dat gebouw niet manoeuvreren. De gemeente heeft echter nog geen vergunning voor de bouw van het Muziekpaleis: de nieuwe kelder werd vergund op basis van het oude bestemmingsplan.

De gemeente is gevraagd of een bouwvergunning verleend kan worden voor een nieuwe kelder van het toekomstige Muziekpaleis op basis van een verbouwing van een oude kelder van het gesloopte Muziekcentrum. En hoe het mogelijk is dat de POS slechts leges betaalt over een bouwsom van 17.850 euro terwijl de werkelijke bouwkosten het tienvoudige bedragen. De gemeente studeert al weken op een antwoord, maar kon dat vooralsnog niet geven.

Aankomende week hoopt de gemeente een beslissing te nemen op de ingediende bezwaren tegen de bouwvergunning voor het winkelgebouw van Corio op het Vredenburg. Corio zal spoedig na dat besluit starten met de bouw, ongeacht of de bouwvergunning juridisch wordt aangevochten.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht