donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Net echt, maar niet heus
Gepubliceerd: 2008-12-05
door: Stadsredactie JvS

De politie is onlangs gestuit op een nep-tv, die waarschijnlijk bedoeld was om als een echte lcd-tv verkocht te worden. Het staaltje knutselwerk lag achterin een auto, die tijdens een controle in Lombok was aangehouden.

De twee inzittenden bleken gesignaleerd te staan, de bestuurder had een rijontzegging en de wagen was onverzekerd. Verder waren de mannen in het verleden al eens verdacht geweest van oplichting.

De pseudo-flatscreen was netjes verpakt in noppenfolie. Gezien de reputatie van de twee mannen dacht de politie in eerste instantie dat het om een gestolen apparaat ging. De mannen beweerden echter dat ze de tv op de zwarte markt gekocht hadden voor 35 euro.

Eenmaal uitgepakt bleek de ‘tv’ niet meer dan een spiegel met een houten ombouw, compleet met snoer en stekker, voorzien van een keurig logo van Philips. Met de stekker in het stopcontact gingen er ook nog twee lichtjes branden. Het enige dat uit de toon viel was een oud type afstandsbediening.

Desondanks zou het apparaat makkelijk verkocht kunnen worden aan iemand die denkt even snel een leuke slag te kunnen slaan.

De politie wil graag in contact komen met mensen die door de mannen zijn benaderd of een dergelijk apparaat daadwerkelijk van hen hebben gekocht.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht