dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Noodmaatregelen voor buslijnen Leidsche Rijn
Gepubliceerd: 2008-12-15
door: Stadsredactie JvS

Het GVU is er niet in geslaagd om de lijnen 28, 26 en 18 tussen Utrecht en Leidsche Rijn / Vleuten te laten rijden volgens de nieuwe dienstregeling, die zondag inging. Volgens het busbedrijf ligt de schuld hiervan bij de gemeente Utrecht.

In een bericht dat afgelopen weekeinde op de GVU-website verscheen was te lezen: “Op een heel laat tijdstip heeft de gemeente Utrecht (..) ons gemeld dat de eindpunten voor de lijnen 18 en 26 niet klaar zijn en dat een deel van de route van lijn 28 niet gereden kan worden.”

Het GVU heeft daarom naar eigen zeggen noodmaatregelen moeten treffen.

Dat houdt in dat de lijnen 18 en 26 worden ingekort omdat het eindpunt niet bereikbaar is en dat lijn 28 moet omrijden omdat de route nog niet klaar is, waardoor de tijd ontbreekt om de ritten volgens het busboekje uit te voeren.

Het probleem bij lijn 28 (Utrecht Centraal - station Vleuten vv) is dat de verbinding tussen de busbaan en de Rijksstraatweg bij de Oudenrijnsebrug nog niet klaar is. De bussen moeten daarom voorlopig nog omrijden via bedrijventerrein Oudenrijn. Dat kost tijd, wat het GVU heeft doen besluiten om binnen de dienstregelingtijd te blijven de lijn in te korten tot halte Veldhuizen. De haltes Tuinlanden, Het Centrum, Eykenstein en Vleuten Station worden daarom niet aangedaan, waarschijnlijk tot begin februari. De gemeente bekijkt volgens het GVU of er tijdelijk een pendeldienst opgezet kan worden tussen halte Veldhuizen en station Vleuten.

Lijn 26 (Zuilen - Vleuterweide vv) kampt met een ander probleem. De gemeente blijkt volgens het GVU te twijfelen over de uitvoerbaarheid van het plan om de bus in Veldhuizen bij het eindpunt Veldhuizerweg te laten keren. Wat daar de gevolgen van zijn zegt het GVU nog niet te weten, maar de stadsvervoerder probeert de lijn zoveel mogelijk - ‘s zaterdags lukt niet - door te laten rijden tot station Vleuten, zoals in de oude dienstregeling. Dit omdat lijn 28 voorlopig niet doorrijdt tot het station.

De forensenlijn 18 zou gaan rijden tussen station Vleuten via Lage Weide naar de Vleutensevaart in Utrecht, bij Douwe Egberts. Ook dat bleek op het laatste moment niet mogelijk. Het keerpunt is voorlopig niet bij de koffiebrander maar bij de halte Thoriumweg op Lage Weide.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht