vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Opbrengst kerstmarkt Vader Rijn voor Filippijnen
Gepubliceerd: 2008-12-12
door: Stadsredactie TvdB

Leerlingen van het Vader Rijncollege hebben enkele honderden euro's bij elkaar verdiend tijdens een kerstmarkt die op de school werd gehouden. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van schoolboeken voor kinderen op de Filippijnen.

De verkoop van T-shirts, fotolijstjes, snoepgoed en kerstboompjes verliep vlak na de opening van de kerstmarkt vrijdag vrij vlot. Buurtbewoners en medewerkers van de school stonden in de rij. Onderwijs-wethouder Rinda den Besten deed ook nog enkele inkopen.

De leerlingen hadden de verkoop georganiseerd in samenwerking met de studentenorganisatie SIFE. Studenten hadden in de voorafgaande weken via workshops de leerlingen wijzer gemaakt in bedrijfsplannen schrijven, marketing en boekhouding. SIFE heeft als doel maatschappelijk verantwoord ondernemen te promoten. Kennisoverdracht is daarbij een van de middelen die gebruiikt wordt.

Het Utrechtse SIFE steunt ook een project in de Filippijnen waar de opbrengst van de kerstmarkt heen gaat voor de aankoop van schoolboeken.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht