dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Provincie stapt helemaal over op aardgas
Gepubliceerd: 2008-12-10
door: Stadsredactie WdH

Nog een jaartje, en dan rijdt commissaris Robbertsen ook in de schoonste auto. Nu nog gebruikt hij de BMW 530D.

Nog een jaartje, en dan rijdt commissaris Robbertsen ook in de schoonste auto. Nu nog gebruikt hij de BMW 530D.

Het wordt schoon in stad en provincie Utrecht. Nadat het Utrechtse college besloot geen B-label Audi’s A6 aan te schaffen rijdt straks alleen commissaris van de Koningin Roel Robbertsen nog in een dienstauto die niet de allerschoonste is. Zijn BMW 530 Diesel heeft een B-label en moet nog een jaartje doorrijden.

De leden van Gedeputeerde Staten rijden vooralsnog in D-label Audi’s, net als het Utrechtse college. Het wagenpark van GS wordt komend voorjaar vervangen door dienstauto’s op aardgas die niet meer worden gekocht, maar geleased. Er zal een keuze worden gemaakt tussen Mercedes, Volvo of Volkswagen, als ze maar op aardgas rijden. De provincie opent binnenkort een eigen aardgasvulpunt.

Ook de auto’s van de afdeling handhaving en de deelauto’s voor dienstverkeer gaan op aardgas rijden. Nu nog kunnen de provinciale ambtenaren een Renault Modus pakken, dat wordt straks de schone Citroen C3.

Eva de Vroome, woordvoerder van Robbertsen, zegt dat als de dienstauto van de commissaris vervangen moet worden, ook gezocht wordt naar een exemplaar op aardgas.

Burgemeester Wolfsen had met zijn college al overeenstemming over de aanschaf van twee nieuwe Audi’s A6 op diesel, maar daar stak de gemeenteraad een stokje voor. Die wil dat het Utrechtse college op aardgas gaat rijden, dat veel schoner is.

Wolfsen was in de veronderstelling dat hij alleen op Schiphol aardgas kon tanken, maar hij had kunnen weten dat op 22 januari een aardgaspomp in Nieuwegein wordt geopend en binnen twee maanden daarna een aardgaspomp in Utrecht en op de grens met De Bilt. Volgens de provincie zijn de Utrechtse dienstauto’s ook welkom in Rijnsweerd, waar bij het Provinciehuis een vulpunt wordt aangelegd.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht