vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


PvdA wil experiment legale aanlevering wiet
Gepubliceerd: 2008-12-03
door: Stadsredactie WdH

Gilbert Isabella, fractievoorzitter van de PvdA in Utrecht, wil dat er een experiment komt in Utrecht om legaal softdrugs aan te leveren aan coffeeshops. De Utrechtse PvdA denk daarmee de volksgezondheid een dienst te bewijzen en de overlast van criminaliteit tegen te gaan.

Isabella schreef een pamflet over de problematiek die nu landelijk speelt over het voortbestaan van de coffeeshop en het oer-Hollandse gedoogbeleid. Vooral CDA en ChristenUnie willen van de coffeeshop af. Volgens Isabella is daar niemand mee gediend.

Recent stelde CDA en ChristenUnie schriftelijke vragen aan burgemeester Wolfsen. De twee partijen waarmee de PvdA in Utrecht een coalitie vormt, willen liever af van de coffeeshop en het gedoogbeleid. De PvdA ziet dat niet zitten en is bang dat problemen rond drugsgebruik en drugsteelt daarmee juist groter worden.

“Drugsoverlast en criminaliteit moet hard en snel worden bestreden. Niet door extra regels te stellen, maar door te handhaven als regels worden overtreden. Dat geldt zowel voor de blowende jongeren die overlast verzorgen als voor de handelaren in wiet. De handel in cannabis is zeer lucratief en gaat vaak gepaard met veel overlast en criminaliteit. De gevolgen zijn zeker voor kwetsbare buurten desastreus: diefstal, de dwang tot het telen van wiet, brandgevaar in woonhuizen en verloedering van wijken”, aldus Isabella. Hij vindt het vervelend dat Wolfsen niet aanwezig was op de recente drugstop in Almere en hoopt dat een experiment in Utrecht om softdrugs legaal aan te voeren nu niet aan de stad voorbij gaat.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht