dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Restauratie Cereol technisch mogelijk
Gepubliceerd: 2008-12-22
door: Stadsredactie JvS

Restauratie van de Cereolfabriek in Oog in Al is bouwkundig haalbaar. Dat heeft een onderzoek door een technisch adviesbureau uitgewezen. Of de restauratie daadwerkelijk doorgaat staat nog niet vast.

De gemeente Utrecht en ontwikkelaar VOF Meyster's Buiten hebben besloten om gezamenlijk een vervolgonderzoek te doen. Bekeken wordt wat het herstel van het monumentale gebouw voor gevolgen heeft voor het totale plan Meyster’s Buiten. Het gaat daarbij om de planning, de te volgen procedures, de veiligheid en de financiële haalbaarheid. Het vervolgonderzoek is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 gereed.

De Cereolfabriek aan de Kanaalweg brandde op 30 juni volledig uit. Alleen de muren bleven overeind. Vanwege instortinggevaar zijn containers rond de ruïne geplaatst.

Het pand van Cereol maakt deel uit van het bouwplan Meyster’s Buiten op de voormalige locaties van KPN, TPG en Cereol aan het Merwedekanaal. Het plan omvat de bouw van circa 230 woningen, een bibliotheek, een ontmoetingsruimte voor de buurt en een onderkomen voor tweetal maatschappelijke instellingen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht