dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Robbertsen’s BMW toch C-label
Gepubliceerd: 2008-12-12
door: Stadsredactie WdHVoor wat het waard is in de huidige discussie over de milieuvriendelijkheid van de dienstauto’s in stad en provincie: de BMW 530D van de commissaris van de Koningin heeft geen B-label, maar een C-label. Een klein beetje vuiler dan eerst werd gemeld.

Eva de Vroome, woordvoerder van Robbertsen, geeft aan dat ze helaas verkeerd geïnformeerd was toen Allesoverutrecht vroeg naar de milieuvriendelijkheid van het provinciale wagenpark. De nog vuilere Audi’s van de leden van Gedeputeerde Staten worden komend jaar vervangen door auto’s op aardgas. En, als Robbertsen aan een nieuw karretje toe is, zal dat hoogstwaarschijnlijk ook een exemplaar op aardgas zijn.

De regelmatig terugkerende dienstauto discussie werd vorige week door GroenLinks en D66 aangezwengeld omdat Utrecht twee Audi’s A6 op diesel wilde aanschaffen voor het college. Volgens de politieke partijen zouden dat echt schone wagens op aardgas moeten zijn. Wolfsen wist niet dat Utrecht aanstonds over meerdere aargasvulpunten zou beschikken. Toen de provincie hem dat meldde, werd de koop van de auto’s geparkeerd en was de gemeenteraad tevreden.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht