dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


SP gaat luchtkwaliteit meten
Gepubliceerd: 2008-12-19
door: Stadsredactie JvS en WdH

Een meetopstelling van Buro Blauw zoals ze voor de SP in Utrecht gedurende drie maanden op 20 punten gaan uitvoeren.

Een meetopstelling van Buro Blauw zoals ze voor de SP in Utrecht gedurende drie maanden op 20 punten gaan uitvoeren.

De SP gaat zelf de kwaliteit van de Utrechtse lucht meten. De partij maakte dat vrijdag bekend nadat wethouder De Weger donderdag nog eens liet weten dat hij dat niet nodig vindt. Berekening van de luchtkwaliteit is volgens hem afdoende.

De SP vindt dat de luchtkwaliteit daadwerkelijk moet worden gemeten en niet worden berekend. Dit omdat de modellen waarmee de gemeente werkt keer op keer ter discussie staan, want de uitkomst van een rekenmodel is afhankelijk van wat er ingestopt wordt. Utrecht maakt voor haar modellen gebruik van de gegevens van drie RIVM-meetpunten in Utrecht.

De SP wil naar voorbeeld van Den Haag een goedkoop meetnetwerk op laten zetten. De bedoeling is dat er op twintig plekken in de stad metingen worden uitgevoerd. Buro Blauw uit Wageningen zal drie maanden meten op de twintig plekken. Ondanks dat De Weger zo'n meetsysteem duur zegt te vinden, de SP betaalt daarvoor slechts 7.500 euro. Ongeveer hetzelfde bedrag dat een externe adviseur in een week factureert voor het schrijven van rapporten die bij een rechtszaak over de luchtkwaliteit moeten worden ingebracht.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht