vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


SP weer naar vier zetels
Gepubliceerd: 2008-12-16
door: Stadsredactie WdH

Marcel van den Tooren neemt donderdag afscheid als raadslid.

Marcel van den Tooren neemt donderdag afscheid als raadslid.

De Utrechtse SP-fractie komt weer stukje bij beetje weer op sterkte. Van de vijf gewonnen raadszetels in 2006 zijn er donderdag weer vier in eigen handen. Marcel van den Tooren geeft zijn zetel, na een jaar politiek asiel bij de Groep Mossel, weer terug. Eerder dit jaar deed SP-afvallige Caroline Sarolea hetzelfde.

Van den Tooren en Sarolea braken in december 2007 met de SP. Vooral teleurgesteld door het gebrek aan democratische verhoudingen binnen de landelijke partijkaders. Mary Mossel had de SP al verlaten en vormt in de Utrechtse raad de ‘Groep’ Mossel. Sarolea en Van den Tooren vonden bij Mossel politiek onderdak. Beiden blijven voor de Groep Mossel actief als onbezoldigde fractieassistenten.

Van den Tooren had de SP beloofd zijn zetel dit jaar weer in te leveren. Hij was als raadslid specialist op de terreinen sport en cultuur en werd alom gewaardeerd door zijn kennis op die terreinen. Donderdag neemt Marcel van den Tooren naar eigen zeggen met spijt afscheid van de raad. Marcel: "Wat ik in de toekomst ga doen, daar ben ik nog niet helemaal uit. Maar veel van mijn tijd en energie zal ik besteden aan mijn gezin en mijn vader die al geruime tijd ernstig ziek is."

Op 22 januari zal namens de SP Chris Baerveldt worden geïnstalleerd. Baerveldt is nu fractiemedewerker en al woordvoerder voor zijn partij in de raadscommissie Mens & Samenleving. Socioloog Baerveldt werkt in het dagelijks bij de Universiteit Utrecht als opleider van pedagogen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht