woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Stoere vrouwen op pad voor eerlijk kopen
Gepubliceerd: 2008-12-13
door: Stadsredactie TvdB

Stoere Vrouwen op de Lijnmarkt

Stoere Vrouwen op de Lijnmarkt

In Utrecht de eerlijke handel bevorderen, dat was de opdracht van vijf Stoere Vrouwen die zaterdag de binnenstad van Utrecht in trokken.

Met hun actie willen de medewerkers van Stoere Vrouwen bevorderen dat meer winkels en horeca producten verkopen uit arme landen waarvoor dan een eerlijke prijs is betaald. Dat is een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten en niet wat de internationale markt ervan maakt.

Dus voor Max Havelaar-koffie en eco-mode gingen de vijf Stoere Vrouwen met hun mandjes op stap. Met folders brachten ze de fairtrade-producten en winkels waar die verkocht worden onder de aandacht. Met hun groene pakjes en roze schoentjes trokken ze zelf ook veel aandacht.

Stoere Vrouwen zegt met de actie te laten zien dat maatschappelijke betrokkenheid ook leuk en sexy kan zijn. In een debat later op de dag in het Louids Hartloopercomplex gingen ze in op het thema duurzaam genieten en de vraag wat mannen en vrouwen kunnen doen om een bijdrage te leveren aan een verantwoord consumeren en ondernemen.

Tijdens de bijeenkomst van Stoere Vrouwen werd ook de aftrap gedaan van de actie om Utrecht volgend jaar uit te kunnen roepen tot Fairtrade Gemeente. Daarvoor moeten dan een groot aantal winkels en horecazaken bereid zijn alleen nog Fairtrade, eerlijke handel, producten te verkopen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht