vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Streekvervoer in nieuw jasje
Gepubliceerd: 2008-12-12
door: Stadsredactie JvS

De 144 gele bussen voor de stadsregio stonden vrijdag op het oude Hessing-terrein in De Bilt.

De 144 gele bussen voor de stadsregio stonden vrijdag op het oude Hessing-terrein in De Bilt.

De bussen van het streekvervoer zien er vanaf zondag heel anders uit. Het complete wagenpark is vernieuwd. Een deel rijdt in de bekende groene Connexxionkleuren maar de 144 nieuwe bussen van Connexxion binnen de stadsregio zijn allemaal geel.

Het valt wat lastig uit te leggen maar de busvervoer op de lijnen binnen de stadsregio (Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Maarssen, Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Zeist) wordt aanbesteed door het Bestuur Regio Utrecht. Het BRU koos voor Connexxion maar besloot eigen bussen aan te schaffen, waarin Connexxion gaat rijden.

De provincie Utrecht besteedt het vervoer tussen de stadsregio en bestemmingen daarbuiten aan, bijvoorbeeld de lijnen tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede, Amersfoort en Veenendaal. Ook de provincie huurde Connexxion in, maar die rijdt de ritten in opdracht van de provincie in tweehonderd eigen, eveneens gloednieuwe bussen.

Wat het nieuwe materieel gemeen heeft is dat alle bussen brede deuren hebben zodat reizigers snel in en uit kunnen stappen. Ze zijn voorzien van een knielsysteem en een uitschuifplank voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. Ook zijn er in iedere bus enkele extra brede stoelen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. De bussen zijn ook sociaal veiliger door de aanwezigheid van camera’s en ze zijn voorzien van airconditioning. De lucht buiten de bus wordt minder vervuild omdat ze veel schonere motoren hebben dan hun voorgangers. Die gaan rijden in andere regio’s.

In de bussen hangen schermen met informatie over de haltes, de route en de vertrektijden. De haltes worden ook automatisch omgeroepen.

Stuur dit bericht door!

Een nieuwe provinciebus van Connexxion tijdens de presentatie door gedeputeerde Ekkers.

Een nieuwe provinciebus van Connexxion tijdens de presentatie door gedeputeerde Ekkers.

 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht