vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Utrecht verliest machteloos van de koploper
Gepubliceerd: 2008-12-19
door: Stadsredactie Tom StaalIn het DSB-stadion was een tam spelend AZ vrijdagavond te machtig voor FC Utrecht. Utrecht speelde in de verdedigende modus en kreeg daarvoor aan het begin en aan het eind van de wedstrijd de rekening gepresenteerd. Hamdoui en De Zeeuw zorgden voor de 2-0 winst voor het Alkmaarse team.

Willem van Hanegem kon geen beroep doen op de vaste waardes Ali Boussaboun, Morten Skoubo en Gregoor van Dijk vanwege blessures. Vervolgens zag de Kromme tot overmaat van ramp Cedric van der Gun na 19 minuten het veld geblesseerd verlaten. Het stond toen inmiddels al 1-0 voor AZ.

Het was de topscoorder van de Eredivisie Mounir el Hamdoui die in de achtste minuut de ruimte voor een schot kreeg. Onhoudbaar voor Michel Vorm zeilde de bal hoog in het doel. AZ kreeg daarna nog wel kansen, maar ging daar slordig mee om. Utrecht had wel af en toe kunnen profiteren van die slordigheid, maar deed dat eigenlijk niet. De Utrechtse ‘oranje’- doelman voorkwam met een paar reddingen meer doelpunten van de Alkmaarders.

In de tweede helft bleef het spel hetzelfde. AZ acteerde zakelijk en viel georganiseerd aan. Utrecht verdedigde met negen man waardoor de thuisploeg niet echt grote kansen kreeg. Het laatste kwartier begon Utrecht zowaar de aanval te zoeken, maar grote kansen leverde dat niet op. Op één van oud AZ-speler Simon Cziommer na, maar hij verzuimde om de gelijkmaker te maken. Ver in de blessuretijd stond Vorm er niet goed op. Een bal van Demi de Zeeuw verdween door zijn benen achter de doellijn.

FC Utrecht miste duidelijk de aanvallende impulsen van Boussaboun en Skoubo. Op het middenveld werd de creativiteit van Van Dijk node gemist en na het uitvallen van Van der Gun miste Utrecht alles om nog maar hoop te kunnen koesteren op een puntje.

Er wordt in het buitenland gezocht naar aanvallende versterking. Het oog is gevallen op de Israelische spits Ben Sahar, die nu door Chelsea aan Portsmouth verhuurd is.

De laatste wedstrijd voor de winterstop is volgende week zondag thuis tegen het slecht draaiende Roda JC. Wil Utrecht voor de seizoenspauze in het linkerrijtje staan, zal de volle winst gepakt moeten worden.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht