woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Utrecht verslaat degradatiekandidaat Roda JC
Gepubliceerd: 2008-12-28
door: Stadsredactie Tom Staal

Ton du Chatinier (rechts op de bank) met naast hem Robert Roest.

Ton du Chatinier (rechts op de bank) met naast hem Robert Roest.

Op een winterse zondagmiddag in de Galgenwaard versloeg FC Utrecht het Limburgse Roda JC vrij eenvoudig. Met drie doelpunten in de eerste helft stelde Utrecht de winst veilig. De club uit Kerkrade kon alleen middels een strafschop in de tweede helft iets terugdoen. Met deze 3-1 stelde Utrecht vóór de winterstop een plaats in het linkerrijtje veilig.

Het was een positief slot van het zoveelste roerige weekje binnen de gelederen van de club. FC Utrecht stuurde deze week trainer Willem van Hanegem de laan uit, maar gelukkig was er van de onrust die dat teweeg bracht niets te zien. De elf onder leiding van Ton du Chatinier begonnen aanvallend aan de wedstrijd. In de 22e minuut werd een sublieme pass van uitblinker Simon Cziommer door Cedric van der Gun mooi afgewerkt. Een dik kwartier later gaf de waardeloos fluitende Ruud Bossen Utrecht een onterechte penalty. Bij afwezigheid van Gregoor van Dijk mocht Cziommer ditmaal van elf meter aanleggen. Hij faalde niet en stuurde Roda doelman-Castro in de verkeerde hoek. In de blessuretijd kopte de bij een corner meegekomen Alje Schut de bal en vervolgens stond Loic Loval op de juiste plek en kon de 3-0 van dichtbij inschieten.

Het publiek ging er in de tweede helft eens goed voor zitten. Een monsterscore hing immers in de lucht. Roda JC had in de hele eerste helft nog niets laten zien. Het scheelde zelfs weinig of de Limburgse spelers hadden een stok kaarten ter hand genomen om de tijd te doden. Doch ineens kwam er hulp van de steeds slechter fluitende Bossen. Een flauw duwtje en een theatrale val werden door de arbiter beloond met een penalty. Meeuwis faalde ook niet en Vorm kon voor het eerst in zes thuiswedstrijden de bal uit het net vissen. Roda leefde ineens op en ging op zoek naar meer. Daartoe benutten de spelers alle mogelijkheden, zoals inkomen met gestrekt been, schwalbes en meer spelbedervende acties. Michel Vorm moest een aantal keer daadkrachtig optreden, maar uiteindelijk hielden de Domstedelingen betrekkelijk eenvoudig stand.

Utrecht staat nu op een keurige negende positie in de ranglijst. Een plaats waar de club gezien de kwaliteit thuishoort, maar ook een plek die een compliment naar het team waard is. Na al het gedonder van de afgelopen maanden mag er een pluim uitgedeeld worden aan de spelersgroep. Ze hebben zich qua spel geen enkele keer van slag laten brengen. Er bleef gevoetbald worden, met één uitzondering, namelijk de wedstrijd tegen Volendam van twee weken geleden.

Intussen is de geruchtenstroom over het eventueel aanstellen van een nieuwe oefenmeester op gang gekomen. Foeke Booy zou terugkeren bij zijn oude liefde, maar ook Ernie Brandts, Gert Kruys en zelfs Ronald Koeman zouden gepolst zijn. FC Utrecht zélf geeft aan dat het het seizoen wil afmaken met Ton du Chatinier, Henk Vonk en Robert Roest. Van de vier namen is eigenlijk de enige serieuze kandidaat Brandts. Koeman is simpelweg niet te betalen, Booy zit goed bij Sparta en is er de man niet naar zijn contract tussentijds te verscheuren en Gert Kruys heeft de kwaliteiten niet om een subtopper te leiden. Brandts zit zonder club en heeft bij NAC Breda bewezen een ploeg met middelmatige kwaliteiten voetbaltechnisch beter te kunnen maken.

Utrecht heeft een kleine drie weken om knopen door te hakken. In die tijd zal de club moeten zoeken naar versterking in de aanval en een nieuwe trainer. Op zaterdagavond 17 januari mag FC Utrecht op bezoek bij NAC Breda.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht