vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Van Oosten: gemeentelijke reactie Majellaknoop onbegrijpelijk
Gepubliceerd: 2008-12-24
door: Stadsredactie WdHKees van Oosten vindt de gemeentelijke reactie op de uitspraak in hoger beroep van de Raad van State over het dossier Majellaknoop onbegrijpelijk. De gemeente is niet ontevreden over de uitspraak terwijl Van Oosten zegt dat de gemeente de strijd onherroepelijk heeft verloren.

Van Oosten: “Dat de gemeente lichtpuntjes ziet in de uitspraak kan alleen gebaseerd zijn op het feit dat het onderdeel over verouderde bestemmingsplannen niet is bestendigd door de Raad van State. Voor de rest kan de gemeente niet verder met de reconstructie van de Majellaknoop. Ergerlijk is dat de gemeente contractbreuk pleegt richting de Stichting Ronduit Weg over de ‘bypass’.”

Van Oosten tekende met de gemeente een herenakkoord bij de Raad van State over de aanleg van de ‘bypass’ tussen Verlengde Vleutenseweg en Thomis a Kempisweg. De bypass mocht van Ronduit Weg worden aangelegd maar als de gemeente de zaak bij de Raad van State onherroepelijk verloor, zou deze weg weer worden opgebroken. De gemeente zegt nu dat de bypass open kan blijven.

Van Oosten: “De gemeente heeft door de uitspraak van de Raad van State deze rechtsgang onherroepelijk verloren, maar doet net alsof dat niet zo is. De gemeente moet al het werk opnieuw doen. De reconstructie waarvoor de machines al klaarstaan kan niet worden uitgevoerd. Roepen dat de bypass open kan blijven is een enorme schoffering aan het adres van Ronduit Weg. De gemeente zou met hen moeten overleggen hoe het kruispunt wel kan worden aangepast zonder dat ze naar de rechter lopen maar in plaats daarvan doet men dit.”

Van Oosten denkt dat de gemeente zo positief doet over een verloren rechtszaak omdat volgens hem de positie van verkeer- en milieuwethouder De Weger onhoudbaar is geworden na een recent verloren rechtszaak over het al dan niet meten van de luchtkwaliteit in Utrecht en de politieke reacties daarop. “Ik zal spoedig met Ronduit Weg overleggen hoe we bij de gemeente de gemaakte afspraken zullen afdwingen.”


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht