donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Van Rooijen klaagt opnieuw Oskam aan
Gepubliceerd: 2008-12-29
door: Stadsredactie JvSVoormalig ondernemer Marcel van Rooijen gaat procederen tegen Oskam bv, het bedrijf waaraan hij in 2006 zijn onderneming verkocht. Van Rooijen voelt zich bekocht en beschuldigt Oskam met eigenaar Jos van Rooijen van faillissementsfraude. De naamsovereenkomst tussen beiden berust op puur toeval.

Van Rooijen procedeerde eerder tegen Oskam, maar werd naar eigen zeggen met een aalmoes afgescheept. Hij meent nu echter over nieuwe bewijzen tegen Oskam te beschikken. Zo zouden bepaalde apparaten van zijn in boortechnieken gespecialiseerde bedrijf zijn opgedoken op plekken waar Oskam aan het werk is. Van Rooijen meent dat deze spullen aan het faillissement zijn onttrokken.

Ook meent Van Rooijen dat Oskam er bewust op uit was om het pas overgenomen bedrijf failliet te laten gaan. Zo beweerde Oskam onder andere dat er sprake was van een lege orderportefeuille, terwijl die volgens Van Rooijen goed gevuld was.

Overigens werd niet alleen Van Rooijen de dupe van het faillissement. Hij zou voor tonnen het schip in zijn gegaan. Twintig personeelsleden raakten hun baan kwijt nadat ze maanden geen loon hadden ontvangen.

Al met al denkt Van Rooijen dat de tweede gang naar de rechter nu wel zin heeft. Zijn curator zal daarom de rechter commissaris voorstellen een procedure tegen Oskam te starten.

In het kader van hoor en wederhoor heeft Allesoverutrecht contact opgenomen met Jos van Rooijen van Oskam bv. Deze heeft als reactie een persbericht verstuurd waarin Oskam bv. de suggestieve aantijgingen in de pers betreurt en zich distantieert zich van de inhoud.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht