zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Veldhuizen niet gebouwd op fietsers
Gepubliceerd: 2008-12-19
door: Stadsredactie WdHVeldhuizen is niet voor fietsers gebouwd en dat scheelt een slok op een borrel. Dat was donderdag tijdens de raadsinformatieavond de conclusie van een onderzoek van de Universiteit Utrecht waarbij het fietsgebruik tussen Houten-Zuid en Veldhuizen werd vergeleken.

Onderzoeker Hans Nijland hield een boeiend pleidooi voor een betere inrichting van woonwijken als het gaat om fietsers. Er was specifiek een vergelijk gemaakt tussen de Leidsche Rijnwijk Veldehuizen en Houten-Zuid omdat die op alle punten sterk op elkaar lijken.

Hetzelfde soort inwoners, allebei op fietsafstand van een kleine kern (Houten dorp en De Meern) en allebei ongeveer tien kilometer van het centrum van Utrecht. Nijland kon zelfs aantonen dat in Houten-Zuid niet alleen maar verstokte fietsfanaten een huis hadden gekocht.

Zijn conclusie: hou met de bouw van de rest van Leidsche Rijn veel meer rekening met fietsers dan nu het geval. Dat scheelt aanmerkelijk in het aantal onnodige autoritjes. In Veldhuizen zijn de voorzieningen ‘autoaantrekkelijk’ terwijl de fietsroutes niet erg aantrekkelijk zijn. In Houten-Zuid is dat beeld andersom.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht