dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Voorproefje Trajectum Lumen in Willibrorduskerk
Gepubliceerd: 2008-12-03
door: Stadsredactie JvS

Volgend jaar krijgt Utrecht er een attractie van belang bij: Trajectum Lumen, een verlichte wandelroute door de binnenstad, die het cultuurhistorisch erfgoed van de stad letterlijk in de schijnwerpers zet.

Bruggen, grachten, pleinen, gebouwen en kerken worden ‘s avonds op een bijzondere manier uitgelicht. De verlichting gaat tegelijk met de straatlantaarns aan en dooft om middernacht. Als het project in 2013 (het jaar waarin de Vrede van Utrecht herdacht wordt) gerealiseerd is zijn zeven kerken, tien pleinen, acht standbeelden, vier grachten, vijf torens, twintig bruggen en dertig straten op een bijzondere manier verlicht.

Eind volgend jaar is de eerste fase van het project klaar: vijf kerken (Jacobi-, Augustinus-, Jans-, Pieters- en Willibrorduskerk), het stadhuis, een aantal bruggen over de Oudegracht en de Drift en een deel van de Kromme Nieuwegracht.

Dinsdagavond was er een voorproefje voor leden van het college van b en w en de pers. In het portiek van de Willibrorduskerk (zie foto's) was een eerste versie te bewonderen van het lichtkunstwerk Trompe L'Oeil van Aldo Hoeben: een 3D-projectie via een spiegelende bol, die de pracht en praal binnen de kerk laat zien. De foto´s zijn gemaakt door Marnix Schmidt.

Stuur dit bericht door!
 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht