woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Voorstel dienstauto’s slecht voorbereid
Gepubliceerd: 2008-12-05
door: Stadsredactie WdH

In Utrecht en Nieuwegein komen aardgasvulpunten voor auto's. Dat had het college van b en w kunnen weten bij de voorbereiding rond de aanschaf van twee nieuwe dienstauto's.

Binnen de gemeenteraad rees verzet tegen de aanschaf van twee nieuwe dieselauto's. Eerder was toegezegd dat Utrecht miliuevriendelijkere auto's zou kopen, maar dat kon volgens b en w niet omdat er geen aardgasvulpunten in de regio Utrecht zijn. Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd dat door raadsleden bestreden waarna burgemeester Wolfsen toezegde de aanschaf van de dieselauto's uit te stellen tot nader onderzoek.

Als er beter onderzoek was gedaan had de gemeente kunnen weten dat er aardgasvulpunten aan komen. Provinciewoordvoerder Verstraelen kan die gegevens zo leveren: het bedrijf Tamoil in Nieuwegein krijgt op 22 januari een aardgasvulpunt en er komt er ook een aan de Biltse Rading en de Einsteindreef zodat al in het eerste kwartaal 2009 aardgas getankt kan worden. Verstraelen: “De gemeente is straks ook welkom bij het provinciehuis, want daar krijgen we een eigen vulpunt voor onze handhavingsvoertuigen die op aardgas gaan rijden.” Volgens de provincie mag het college van b en w het eerste vulpunt binnen de gemeentegrens openen.

Het bedrijf OrangeGas verkoopt al enige tijd kleine pompinstallaties voor kleinere verbruikers. De gemeente kan voor een luttel bedrag zelf pomphouder worden, iets dat in Nederland steeds meer bedrijven doen, en de provincie dus ook.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht