zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Weer massale bomenkap langs A2
Gepubliceerd: 2008-12-21
door: Stadsredactie WdH

Bijna alle bomen tussen A2 en Haarrijnseplas verdwijnen voor de bouw van woningen en bedrijven.

Bijna alle bomen tussen A2 en Haarrijnseplas verdwijnen voor de bouw van woningen en bedrijven.

Voor de bouw van de wijk Haarrijn heeft de gemeente een velvergunning aangevraagd voor 1008 bomen. Er zal ongeveer het dubbele aantal verdwijnen, maar voor de overige bomen is geen kapvergunning nodig. Onlangs verdwenen 8000 bomen langs de A2 rond Hooggelegen.

De bedoeling van de gemeente is om bij bouwplannen een uitgebreide groene paragraaf op te nemen maar dat is in de plannen voor Haarrijn, die stammen uit november 2007, niet gedaan. In het officiele plan voor de woonwijk en het bedrijventerrein is slechts in een paar regels aandacht besteed aan de bomen.

De gemeente zegt dat de bomen niet te handhaven zijn en niet waardevol. Onduidelijk is hoeveel bomen worden terug geplant in het gebied, maar dat zal een fractie zijn van het huidige aantal.

In het verleden zijn duizenden bomen gekapt voor de verlegging van de A2. Rijkswaterstaat heeft flinke sommen geld moeten betalen om de kap te compenseren met onder meer aanplant in het Leidsche Rijn Park. Of de gemeente elders gaat herplanten is is op dit moment nog niet bekend.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht