woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Weg door Leidsche Rijn prominent in planstudie
Gepubliceerd: 2008-12-05
door: Stadsredactie WdH

De 'spreidingsvariant' uit de planstudie met een regionale weg tussen A2 en A28 om Utrecht heen.

De 'spreidingsvariant' uit de planstudie met een regionale weg tussen A2 en A28 om Utrecht heen.

Minister Eurlings van verkeer heeft vrijdag de planstudie naar verbetering van de doorstroming op de Utrechtse ring (A2/A12/A27) vrijgegeven voor inspraak. Een weg door Leidsche Rijn staat nog veel prominenter in de plannen dan het Utrechtse college de stad steeds voorspiegelde.

De zoekgebieden naar nieuw asfalt rond Utrecht lopen door Leidsche Rijn, door Rijnenburg, via Nieuwegein, Houten en Bunnik langs Amelisweerd naar de A28.

De Utrechtse gemeenteraad heeft donderdag een verzoek ingediend de inspraakperiode te verlengen tot eind januari gezien de vakantie die in de inspraakperiode valt. Het Utrechts Verkeer en Vervoersberaad (UVVB) moet op 10 december beslissen of dat verzoek gehonoreerd zal worden.

Tijdens de gemeenteraad van donderdag bleef het college bij monde van verkeerswethouder Tymon de Weger volhouden een weg door of langs Leidsche Rijn onacceptabel te vinden. Ook een weg door groen of stedelijk gebied is onbespreekbaar. In de vrijgegeven planstudie nemen deze ‘onacceptabele’ wegen echter een nog veel prominentere plek in dan tot gisteren werd uitgesproken.

Zowel in de variant om de ring rond Utrecht volledig te maken moet er een weg door of langs Leidsche Rijn komen tussen A12 en Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) als in de ‘spreidingsvariant’ (zie illustratie). Die weg is getrokken vanaf de NRU door of om Leidsche Rijn, via Rijnenburg om dan ten zuiden van de A12, langs Amelisweerd, weer naar het noorden te lopen naar de A28.

Peter van Corler, raadslid en verkeerswoordvoerder van GroenLinks, is zich rotgeschrokken van het rapport. “De zaken die in deze planstudie staan zijn nog erger dan wij gisteren konden bevroeden.”

Later volgen meer reacties op Allesoverutrecht, waaronder die van het Utrechtse college. Ook zal via deze site de planstudie te downloaden zijn.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht