woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Werkstraf en boetes voor vogelhandelaren
Gepubliceerd: 2008-12-11
door: Stadsredactie JvSDrie mannen uit Vleuten en Amsterdam zijn donderdag door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot werkstraffen en geldboetes voor bezitten en handelen in beschermde inheemse vogelsoorten.

Onder hen was een 24-jarige man inwoner van Vleuten. Hij kreeg een werkstraf van 240 uur, waarvan de helft voorwaardelijk en een boete van 1000 euro omdat hij betrapt was op de handel met 105 beschermende inheemse vogels.

Een 59-jarige man uit Vleuten moet 3000 euro boete betalen. Hij had 51 vogels, waaronder veldleeuweriken, vinken en geelgorzen, in zijn bezit. De mannen werkten samen in het te koop aanbieden van de vogels, onder meer via internet. De Vleutenaar kreeg geen werkstraf gezien zijn slechte gezondheid.

De Amsterdammer kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd, waarvan 40 uur voorwaardelijk en 2500 euro boete. Hij had 67 beschermde vogelsoorten in bezit. Daarnaast had hij volwassen vogels van een pootringetje voorzien en dat mag alleen bij jonge, in gevangenschap geboren vogels. Die mogen wel gehouden worden. Maar omdat de vraag naar inheemse vogels groot is en de prijs hoog, is het lucratief om gevangen vogels van ringen te voorzien.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht