vrijdag 18 januari 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


De nieuwe Maandageditie verrast
Gepubliceerd: 2008-09-23
door: Stadsredactie TvdB

De redactie van de Maandageditie. (Foto: Yereth Jansen)

De redactie van de Maandageditie. (Foto: Yereth Jansen)

De nieuwe Maandageditie is geen krant, maar toch ook weer wel. Verwarrend? Dat is het hele medialandschap, vindt theatergroep Aluin die samen met het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) de toneelvoorstelling Maandageditie speelt.

Al een paar jaar terug schreef Aluin-voorman Eric Snel een aantal teksten over een krantenredactie na een fusie. Die van de krant Maandag en de krant Editie, zitten nu met elkaar opgescheept. De een hangt de oude getrouwe journalistiek aan van flink spitten en kwaliteit, de ander vindt dat snel en kort en dicht op de lezer veel meer mensen aanspreekt.

Gregg Nottrot van het NUT was enthousiast over de teksten en zag er meteen een serie in. Het is dan ook een feuilleton geworden die iedere maandag, tot en met 3 november, in theater Kikker te volgen is. Het publiek is dan live aanwezig op de redactievloer van de Maandageditie en beleeft alles mee, van prive-aangelegenheden tot en met interviews met gasten zoals in de eerste aflevering theatermaker Jos Thie ondervraagd werd over de nieuwe ontwikkelingen in de Utrechtse theaterwereld. Ook mocht het publiek vragen stellen en werd zo interactief betrokken bij de voorstelling.

Een andere gast was Bert van der Roest van de PvdA die nieuws en roddels uit het stadhuis kwam doorbrieven. Veel nieuws had hij (nog?) niet, maar gebruikte de gelegenheid om te juichen over de aandacht die jeugd en onderwijs krijgt in de nieuwe Utrechtse begroting. De roddel die hij doorgaf was dat er een nieuwe krant komt in Utrecht, details ontbraken.

De voorstelling had voor diverse aanwezige journalisten de nodige herkenbare momenten, zoals de discussies over wat er wel en niet in een artikel hoort te staan en de keuzes voor de onderwerpen. De komende maandagen is het dan ook spannend hoe het met de Maandageditie verder zal gaan. Theater Kikker iedere maandagavond 20.00 uur.

De Maandageditie lezen kan ook: www.maandageditie.nl© 2007-2012 AllesoverUtrecht