zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaAD-hoofdredacteur Bonjer over Wolfsengate
Gepubliceerd: 2009-04-20
door: Engelman, Van Sambeek & De HeusAD-hoofdredacteur Jan Bonjer bevestigt aan Allesoverutrecht dat hij maandagmiddag opdracht heeft gegeven voor een interne reconstructie van de journalistieke gang van zaken op de redactie van het AD/UN rond de affaire Wolfsen. Bonjer: “Ik wil in deze zaak eerst alle feiten op tafel krijgen om daarna te bepalen welke lessen we hieruit kunnen trekken.”

Bonjer werd afgelopen vrijdag per brief op de hoogte gesteld van de verstoorde werkrelatie tussen de stadsredactie en hoofdredacteur Arjeh Kalmann van AD/UN. Hij noemt deze situatie ‘ernstig’.

De feitenreconstructie zal worden uitgevoerd door twee journalisten die niet bij de affaire betrokken zijn geweest. Dat zijn de plaatsvervangend chef van de AD sportredactie en één van de redactiechefs van AD/Haagse Courant. Wanneer het onderzoek gereed is, kon Bonjer nog niet zeggen. “Ik heb geen deadline gesteld.”

Volgens de AD-hoofdredacteur was de Utrechtse stadsredactie er in meerderheid over ‘opgelucht dat de feiten nu gewoon goed worden uitgezocht’. “Ik proefde daar wel ondersteuning uit.”

Het AD/UN zal overigens vooralsnog niet zelf over deze kwestie publiceren. Bonjer: “Er is nu nog niets zinnigs te zeggen. Geen nieuws, het moet wel ergens over gaan. En als ik later vind dat we daarover met de lezer moeten communiceren, zullen we dat zeker doen.”

De AD-topman ontkende ten stelligste dat een recherchebureau de computers van de stadsredactie zou onderzoeken op het lekken van het nieuws. “Dat is pertinent niet juist. Als daartoe opdracht zou zijn gegeven, dan zou dat van mij moeten komen. En dat is niet het geval.”

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht