vrijdag 17 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaBands op Utrechtse podia spelen ondanks oproep Wolfsen
Gepubliceerd: 2009-04-30
door: Stadsredactie WdH

De vlaggen van de Domtoren werden in de loop van de middag halfstok gehangen. Foto: Foto Verhoeff

De vlaggen van de Domtoren werden in de loop van de middag halfstok gehangen. Foto: Foto Verhoeff

Naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen in Apeldoorn waarbij een 38-jarige Nederlandse man door een afzettingen reed richting de Koninklijke bus zijn overal in het land festiviteiten afgelast. In Utrecht deed burgemeester Wolfsen ‘het dringende verzoek’ om geen live-muziek meer te spelen op de verschillende podia in de binnenstad.

Een uur na de oproep van burgemeester Wolfsen klinkt vanaf de Utrechtse podia nog volop muziek. Een woordvoerder van het stadhuis laat weten dat politie en medewerkers van de gemeente met een ronde langs de podia bezig zijn om het verzoek van Wolfsen over te brengen. “We verzoeken dringend om live-muziek te staken maar mechanische muziek kan doorgaan op een gematigder niveau.”

Tijdens een persconferentie in Apeldoorn werd gemeld dat de man bewust door de afzetting is gereden. Daarbij heeft hij 17 slachtoffers gemaakt waarvan er inmiddels 4 zijn overleden. In verschillende ziekenhuizen worden 5 zwaargewonden behandeld en 8 lichter gewonden. Onder de gewonden zijn twee agenten. Een ervan is zwaargewond, net als de dader die inmiddels een operatie ondergaat. Het woonhuis van de dader wordt nu door de technische recherche onderzocht. Een motief is bij de instanties nog niet bekend.

Koningin Beatrix heeft het land inmiddels via de televisie toegesproken. Zij laat mede namens haar familie weten geschokt te zijn en draagt haar medeleven over aan de slachtoffers, familie en nabestaanden.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten dat op alle officiële gebouwen in Nederland de vlag vandaag halfstok zal hangen.

Stuur dit bericht door!

Op de Neude werd een uur na de oproep van Wolfsen nog volop gefeest en live-muziek gemaakt. Foto Jos van Sambeek.

Op de Neude werd een uur na de oproep van Wolfsen nog volop gefeest en live-muziek gemaakt. Foto Jos van Sambeek.

 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht