donderdag 23 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaBejaarde rolstoeler verdrinkt in Terwijde
Gepubliceerd: 2009-04-29
door: Stadsredactie WdH

Een 82-jarige man uit Amersfoort die revalideerde bij zorginstelling De Ingelanden van Axion Continu aan de Louis Armstrongsingel in Leidsche Rijn is woensdagmiddag om het leven gekomen. De man raakte met zijn rolstoel te water en verdronk.

Rond 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een rolstoeler te water was gegaan in de wijk Terwijde in Leidsche Rijn. Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren waarschuwden de mensen van de zorginstelling. Ook een arts van Axion Continu ging meteen te water maar kon geen hulp bieden. Ook de hulpdiensten kwamen daarvoor te laat.

Locatiemanager Sandra Kuijpers spreekt van een drama. “De man revalideerde hier al drie maanden na een operatie. Hij reed vaak een rondje in zijn rolstoel en voerde dan de zwanen.” De manager van De Ingelanden denkt aan een ongeval maar weet dat niet zeker. Er is sowieso geen sprake van een misdrijf.

De bejaarde man maakte gebruik van de zorg van Axion Continu bij zijn revalidatieproces maar kon wel zonder begeleiding de instelling verlaten voor ritjes in zijn rolstoel. Het pand van Axion Continu is tot nu toen het enige pand dat is opgeleverd rond de ‘zorgboulevard’ die in Terwijde moet komen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht