zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaBomen beter af met smallere Maliebaan
Gepubliceerd: 2009-04-14
door: Stadsredactie JvS

De Maliebaan wordt smaller en voorzien van een betere afwatering. Dat moet ten goede komen aan het welzijn van de bomen langs de monumentale laan. Het asfalt ligt nu nog te dicht onder de bomen en tijdens regenbuien krijgen de boomwortels te veel water te verwerken.

Langs de nieuwe, versmalde hoofdrijbaan komen goten met om de twintig meter putjes. Die worden voorzien van infiltratiebuizen waarmee hemelwater (en ‘s winters smeltwater met strooizout) beter gedoseerd in de bodem terecht komt, verwacht de gemeente.

De vernieuwing van de Maliebaan is dinsdag begonnen. Tot en met 8 mei is het gedeelte tussen de Nachtegaalstraat en de Maliesingel op de schop. Daarna volgt tot eind juni het deel tussen de Nachtegaalstraat en het Oorsprongpark aan de kant van de Biltstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de ventwegen.

In de groenstroken langs de hoofdrijbaan tussen de Maliesingel en de Nachtegaalstraat worden zogenoemde drukverdelingsmatten aangebracht. Die moeten voorkomen dat de bodem dichtgedrukt raakt tijdens evenementen als de Piekenkermis.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht