zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaCargohopper maakt eerste ritten
Gepubliceerd: 2009-04-02
door: Stadsredactie JvS

De Cargohopper heeft donderdag de eerste ritten gereden. Het goederentreintje op luchtbanden vervoert vracht naar en van winkels in de binnenstad vanuit een loods op het voormalige Jongeneelterrein aan de Zeedijk.

Die loods wordt met gewone vrachtwagens bevoorraad vanuit het overslagterrein van transportbedrijf Hoek op Lage Weide. Hoek is ook de initiatiefnemer en exploitant van de Cargohopper.

Eén elektrisch aangedreven Cargohopper van maximaal 13 meter lang en 1.20 meter breed kan in de binnenstad het werk doen van vijf tot acht bestelwagens. Het milieuvriendelijke distributiesysteem draait zonder subsidies. De hopper is makkelijk wendbaar en blokkeert niet, zoals vracht- en bestelwagens, de doorgang in smalle straten.

Hoek heeft sinds de aankondiging van de Cargohopper niet te klagen over belangstelling. Zo heeft afvalverwerker Van Gansewinkel Hoek benaderd voor het afvoeren van verpakkingsmateriaal uit winkels. De hoppers kunnen dat afval ophalen op de terugweg naar de Zeedijk, waardoor er weer minder vrachtverkeer in de binnenstad hoeft plaats te vinden.

De Cargohopper rijdt overigens nog niet in zijn uiteindelijke vorm. De ontbrekende twee onderstellen en de benodigde minicontainers zijn volgende week gereed en het definitieve trekkende voertuig, dat technisch vrijwel identiek is aan het huidige, wordt in ieder geval voor 22 april verwacht. Die dag komt minister Cramer van VROM de Cargohopper officieel in gebruik nemen.

Stuur dit bericht door!

De uitvalsbasis van de Cargohopper aan de Zeedijk, achter het Oudenoord.

De uitvalsbasis van de Cargohopper aan de Zeedijk, achter het Oudenoord.

 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht