dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaCultuurcampus Vleuterweide donderdag geopend
Gepubliceerd: 2009-04-22
door: Stadsredactie WdH

Middelpunt van de Cultuurcampus Vleuterweide is de Zingende Toren van glaskunstenaar Bernard Heesen. Met een concert op de glazen klokken, donderdagavond vanaf 20.30 uur, wordt de campus geopend.

De Cultuurcampus ligt in het hart van de nieuwe Vleutense wijk Vleuterweide. Rond het pleintje met de Zingende Toren ligt het Amadeus Lyceum, een bibliotheek met kunstuitleen, het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), ruimte van Zuwe Welzijn en Abrona, een gemeentelijke sporthal een theaterzaal en een kerkelijk centrum.

Voor de openingshandeling componeerde Merlijn Twaalfhoven het stuk Torenhoog, Mijlenbreed. Beiaardier Boudewijn Zwart zal de Zingende Toren bespelen. Zo'n vijfhonderd leerlingen van het Amadeus Lyceum vormen een koor en orkest.

De officiële opening van de campus zal om 19.30 uur worden uitgevoerd door burgemeester Wolfsen en wethouder Den Besten, samen met stadsdichter Ingmar Heytze, Spoorwegmuseum directeur Paul van Vlijmen en de rector van het lyceum Jeanine Vlastuin. De officiële opening is alleen voor genodigden, het concert is voor iedereen toegankelijk.

Door het plotselinge overlijden van CDA-raadslid Nicole Wigny zal de opening een terughoudend karakter hebben. De campus ligt aan de Burchpoort 5 in Vleuterweide.

Stuur dit bericht door!

Deze week is de toren voor het eerst 'bespeeld' en het klonk uitstekend.

Deze week is de toren voor het eerst 'bespeeld' en het klonk uitstekend.

 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht