woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaEindelijk weer feest in Galgenwaard
Gepubliceerd: 2009-04-19
door: Stadsredactie Tom StaalIn een bomvol stadion Galgenwaard heeft Utrecht eindelijk weer eens gescoord én drie punten gepakt. Was het eerst nog Paulo Henrique die al in de derde minuut de 0-1 maakte, binnen drie minuten zorgde Silberbauer voor de gelijkmaker. Van Dijk scoorde in de slotminuten vanaf elf meter de winnende treffer.

In de derde minuut leek zich een doemscenario te gaan afspelen in Utrecht. Paulo Henrique lobte de bal over doelman De Ruyter, die dacht dat hij de bal als de nieuwe Uri Geller over het doel kon kijken. Helaas voor hem zeilde bal in het doel en keek FC Utrecht dus vroeg tegen een achterstand aan. De Utrechtse elf waren direct wakker en zochten de aanval. In de 6e minuut haalde Silberbauer verwoestend uit en liet keeper Vonk kansloos. De rest van de eerste helft was Heerenveen sterker.

Na de rust waren de rollen omgedraaid en zette Utrecht de Friese club onder druk. Die druk nam na de 75e minuut wat af. Toch kreeg Utrecht genoeg kansen. De grootste was voor Caluwé die Vonk al verslagen had, maar de bal wonderwel niet in het lege Heerenveense doel kreeg. Terwijl het publiek al genoegen leek te nemen met de puntendeling, brak ineens Loval door. Verdediger Janmaat moest aan de noodrem trekken en trok de Guadeloupiaan in het strafschopgebied onderuit. Janmaat mocht met rood vertrekken en de bal ging op de penaltystip. Aanvoerder Van Dijk miste in zijn loopbaan nog nooit een penalty en zo ook nu niet. De drie punten waren veilig gesteld en de Galgenwaard ontplofte van vreugde.

Het was lang geleden dat er weer gejuicht kon worden door de Utrechtse supporters. Lang leek het er dan ook op dat het doelpunt het enige was waarvoor gejubeld kon worden. Het voetbal was niet altijd even goed, maar zeker aantrekkelijk om te zien. Er werd volop strijd geleverd en de mannen van Du Chatinier knokten als leeuwen voor elke meter. Qua inzet verdiende elke speler een dikke voldoende. De coach verraste de hele Galgenwaard door Somers in de rust te wisselen voor de onbekende aanvaller Danso. Zo onbekend, dat zelfs het programmaboekje hem niet kende. Hij maakte een gretige en felle indruk, maar kon op de linkervleugel niet echt voor gevaar zorgen.

Silberbauer werd verkozen tot man van de wedstrijd en wat veel Utrecht-aanhangers betreft van het hele seizoen. Hij is een vaste waarde in het team, speelt consequent en altijd met tweehonderd procent inzet. In tegenstelling tot zijn Deense landgenoot Skoubo, waarmee het niet wil lukken. Hij mocht het laatste kwartier meedoen. Die inbreng van de trainer werd met een striemend fluitconcert door de supporters ‘beloond’.

Shew-Atjon speelde, dankzij de geschorste Nesu, waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Utrecht. Hij mag na elf jaar Utrecht aan het eind van dit seizoen vertrekken. Na afloop werd hij luid toegezongen vanaf de tribunes.

Dankzij de eerste overwinning sinds zeven wedstrijden heeft Utrecht weer zicht op de play-offs. De club staat nu zevende met evenveel punten als NAC Breda, maar Utrecht heeft een beter doelsaldo. Als Utrecht zo speelt als vandaag kunnen er op karakter nog negen punten gepakt worden. Volgende week wordt er gespeeld tegen Vitesse in Arnhem en een week later komt de directe concurrent Feyenoord op bezoek. Het seizoen wordt afgesloten met een uitwedstrijd bij Heracles Almelo.

Tegen al die drie clubs kan gewonnen worden. Gebeurt dat, dan wordt het seizoen in ieder geval met nog twee wedstrijden verlengd. Het zou een mooie ‘kers’ zijn, na een raar en bewogen seizoen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht