woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaFC Utrecht onterecht onderuit in slotseconden
Gepubliceerd: 2009-04-05
door: Stadsredactie Tom StaalFC Utrecht heeft zaterdagavond voor de zesde keer op rij niet gescoord. Sterker nog, Utrecht verloor voor de vierde keer op rij in de eigen Galgenwaard. Letterlijk in de laatste seconden van de wedstrijd scoorde Levtsjenko met een prachtig afstandsschot de winnende voor FC Groningen.

Utrecht begon fel en aanvallend aan de wedstrijd. In tegenstelling tot de vijf vorige duels legden de mannen van Du Chatinier dit keer wél strijd op de mat. Dit resulteerde in kansen voor Cornelisse (lepe stiftbal), Van Dijk (afstandsschot) en Cziommer (halve omhaal). De Groninger keeper Luciano hield zijn ploeg echter overeind. In de tweede helft begon Utrecht wederom aanvallend en de 1-0 hing in de lucht. Een prachtig schot van Loval ging via de buitenkant van de paal net naast. De laatste vijftien minuten was Utrecht moegestreden en kwam niet meer aan aanvallen toe. Groningen rook dat er meer te halen was, en kreeg ook meer. Een afvallende bal was voor Levtsjenko, die vervolgens verwoestend uithaalde.

Het was wederom een waardeloze pot voetbal. Geen van beide ploegen kon goed en attractief spel laten zien. Toch verdiende Utrecht een doelpunt én de overwinning. De thuisploeg creëerde genoeg kansen. De noorderlingen daarentegen maakten geen indruk voor de winst te spelen en probeerden continu het tempo uit de wedstrijd te halen. Onder meer door te pas en te onpas te gaan liggen. Vooral ‘theatermaker’ Sanko kon er wat van. Tot twee keer toe kwam de brancard onnodig het veld op. Trainer Ron Jans nam de speler tegen zichzelf in bescherming en hield hem de tweede keer aan de kant. Scheidsrechter Janssen kon niet omgaan met het anti-voetbal van Groningen en gaandeweg werd de wedstrijd hier en daar grimmig. Daarnaast trok de arbiter in de eerste helft geen tijd bij, terwijl daar genoeg reden voor was. Het theater van Sanko had zeker vijf minuten in beslag genomen, maar Janssen vond vier minuten blessuretijd voldoende. Die vierde minuut bleek er helaas één te veel voor FC Utrecht.

In de Galgenwaard is het de laatste weken kommer en kwel en de functie van Du Chatinier staat, in ieder geval bij de supporters, ter discussie. Slechts één wissel toepassen - Boussaboun voor jubilaris Caluwé (100 wedstrijden voor FC Utrecht) - terwijl je voor de winst speelt, is op z’n minst opmerkelijk. Hierbij moet wel worden aangemerkt dat hij in aanvallend opzicht feitelijk niet veel te kiezen heeft. Door voor de zesde keer op rij niet te scoren, lijkt een ticket voor de play-offs nu echt in gevaar te komen. Utrecht staat weliswaar nog achtste, maar het zag NEC gisteren één puntje dichterbij komen. Groningen daarentegen doet goede zaken, zij staan nu op plaats zes, en zeven punten boven de Domstedelingen.

Volgende week, op zaterdagavond, mag Utrecht in Eindhoven proberen tegen PSV punten te pakken. Als dat niet lukt, dan is de kans groot dat Feyenoord en NEC Utrecht passeren op de ranglijst. Eerstgenoemden spelen tegen respectievelijk Heracles en De Graafschap.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht