zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaForten Hollandse Waterlinie weer open
Gepubliceerd: 2009-04-09
door: Stadsredactie JvS

Fort Rijnauwen.

Fort Rijnauwen.

Volgende week zaterdag en zondag zijn de forten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor het eerst dit seizoen weer open. De meeste vleermuizen zijn ontwaakt uit hun winterslaap en uitgevlogen, zodat het publiek weer naar binnen kan. In diverse forten zijn rondleidingen, voorstellingen of kinderactiviteiten.

De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie liggen verborgen in een 85 kilometer lange singel rond de randstad. Toen ze gebouwd werden moesten ze niet te veel opvallen om te voorkomen dat de vijand ze van verre zag liggen. Nu zijn de forten toeristische attracties geworden, waar cultuur en natuur hand in hand gaan. De forten zijn nu ook beter te vinden door de bewegwijzering die het afgelopen jaar is aangebracht. Dit jaar openen de forten voor het eerst gezamenlijk het fortenseizoen.

Rond Utrecht doen de forten De Bilt, Lunet 1, Fort aan de Klop, Fort Hoofddijk Fort Rijnauwen en Fort Vechten mee aan de seizoensopening. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. Meer informatie: www.hollandsewaterlinie.nl.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht