woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaHavens Lage Weide doen het goed
Gepubliceerd: 2009-04-07
door: Stadsredactie JvSWaar andere binnenhavens van Nederland hun overslag zien dalen door de economische crisis, groeit de overslag in de Utrechtse havens op Lage Weide nog steeds. De cijfers van het eerste kwartaal 2009 laten een stijging zien van 11,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2008.

De groei was ook in 2008 al groot. Dat jaar werd vijf miljoen ton goederen overgeslagen tegen vier miljoen in 2007. Verdere groei is te verwachten als de Utrechtse havens uitgediept zijn, zodat ook de grotere binnenvaartschepen er kunnen aanmeren. Dat zal vanaf 2011 of 2012 het geval zijn.

De Utrechtse haven bestaan uit vijf havenarmen en bijna zeven kilometer kade. Op dit moment worden de Meson- en Protonhaven door de gemeente uitgediept tot vier meter vaardiepte, hetzelfde als op het Amsterdam Rijnkanaal. Later in het jaar worden ook de Kernhaven en het Uraniumkanaal op diepte gebracht. Deze werkzaamheden worden ondersteund met subsidies van verschillende ministeries, de Europese Unie en regionale partijen.

De Utrechtse haven is een van de grootste binnenhavens van Nederland. De centrale ligging van Lage Weide in Nederland, de combinatie van spoor, weg en water en de aanwezigheid van de Container Terminal Utrecht (CTU) zorgen ervoor dat Lage Weide een aantrekkelijk goederenknooppunt is en de overslag blijft groeien. Zeventien bedrijven op Lage Weide maken gebruik van de havens.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht