dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaHuisartsen introduceren Verwijswijzer
Gepubliceerd: 2009-04-29
door: Stadsredactie JvSUtrechtse huisartsen hebben een ‘Verwijswijzer’ ontwikkeld met informatie over procedures rondom het afgeven van medische verklaringen.

Huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten krijgen regelmatig verzoeken van patiënten om een medische verklaring af te geven voor bijvoorbeeld een werkgever, de gemeente of andere instanties. In veel gevallen kan de huisarts daar niet aan voldoen. Tot nu toe kregen patiënten in dergelijke gevallen een ‘KNMG-briefje’ mee met daarop de mededeling dat de huisarts niets kan doen.

Op www.verwijswijzerutrecht.nl kunnen professionals sinds kort snel vinden waar de patiënt wel terecht kan maar ook de patiënten zelf kunnen op de site uitzoeken hoe procedures precies in hun werk gaan.

De initiatiefnemers verwachten dat de site vooral in praktijken in achterstandswijken gebruikt gaat worden omdat daar de meeste vraag bestaat naar voorzieningen als hulp bij de huishouding, verzorging of verpleging en bijzondere bijstand voor medische kosten. Ook zijn het vaak laag opgeleide patiënten die moeite hebben met het vinden van de juiste informatie.

De website is ontwikkeld door het Utrechts Fonds Achterstandswijken, in samenwerking met de Utrechtse Huisartsen Vereniging.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht