dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaIn Memoriam Nicole Wigny (2-11-1963 - 19-4-2009)
Gepubliceerd: 2009-04-20
door: Stadsredactie WdH

Nicole Wigny, foto gemeente Utrecht.

Nicole Wigny, foto gemeente Utrecht.

Lieve Nicole

Het overlijden van Nicole Wigny heeft mij aan het eind van een zonnige zondagmiddag volledig gevloerd. De goedlachse, hardwerkende, vreemde, spontane, slimme, moederlijke, gezellige, zwartgallige, toffe Nicole Wigny is zondag plotseling gestorven. Raadslid van het CDA in Utrecht, maar bovenal moeder van drie jongens en een meisje, vriendin van Vincent, ex-partner van Paul, collega van 44 raadsleden en ook ik mocht haar vriendin noemen.

Niet politiek, want zulke voorkeuren heb je als journalist niet. Maar gewoon van mens tot mens. Je hebt met de een een betere klik dan met de ander en ik had met Nicole een klik. Omdat ze joviaal was, veel wist, omdat ze harde grappen kon maken, maar ook omdat ze gewoon een lekker mens was die keihard kon zijn in de politiek, maar ook o zo gevoelig en hulpvaardig naar mensen die het nodig hadden. Die haar nodig hadden. En dat gaat niet langs partij-lijnen, maar langs de lijnen van het hart.

Een complexe persoon die altijd moest vechten voor haar plekje. Dan weer in zak en as, dan weer helemaal boven op de berg. Helaas bijna nooit rustig en stabiel halfweg. Dat was mooi geweest, als al dat harde werken op bredere waardering had kunnen rekenen dan alleen bij de mensen waar ze het voor deed en voor de mensen die haar na waren.

Het is bijna onmogelijk een In Memoriam te kunnen schrijven dat recht doet aan de goedlachse Limburgse met haar diepe gevoel bij onze stad. Nicole was pas 45 jaar en is zo plotseling teruggegaan naar waar ze ooit vandaan is gekomen dat de klap wel heel erg groot is. Nog moeilijker omdat ik met haar aan de telefoon zat toen er opeens geen reactie meer kwam. Even, zoals veel vaker, de week op een gezellige manier doornemen. Wat een verschrikkelijke week het eigenlijk was, vorige week. Hoeveel lol ze had gehad op een reünie van haar middelbare school waar ze net van terug was gekomen. Een leuk en vrolijk gesprek waarvan we er talloze hebben gevoerd.

Het moet heel plotseling gegaan zijn allemaal. Op haar manier iedereen in verbijstering achterlatend. Een heel klein stemmetje zei me dat er iets mis was toen ik niets meer hoorde. Aan de andere kant, Nicole was een rommelkont pur sang. Batterij leeg, mobiel defect, oplaad snoer vergeten. Maar het stemmetje bleef knagen en na vergeefs wat vrienden te hebben gebeld die in haar buurt woonden toch de politie gebeld. Een uur later kwam de terugmelding dat het bange gevoel bewaarheid bleek. Zomaar was ze weg, na een mooi weekeinde op een zonnige zondagmiddag. En niemand die haar helpen kon.

Mijn gedachten zijn bij haar, bij haar kinderen, bij haar familie en dierbaren en ook bij haar collega’s uit het Utrechtse stadhuis.

Vaarwel mooi schepsel.

Wouter de Heus

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht