dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaKort politienieuws zondag 5 april
Gepubliceerd: 2009-04-05
door: Stadsredactie JvSEen 24-jarige man uit Barneveld, die vrijdag ernstig gewond raakte bij een aanrijding op de kruising Kardinaal de Jongweg – Jan van Galenstraat is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De man werd rond 1.50 uur buiten kennis aangetroffen op straat. Hij was aangereden door een automobilist terwijl hij lopend de weg overstak. De exacte toedracht van het ongeval is nog in onderzoek.

De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden die op de Catharijnesingel passanten bedreigde met vermoedelijk een vleesvork. Hij deed dat eerst ter hoogte van de Westersstraat onder Hoog Catharijne en later op de trappen naar de bioscopen. Het gedrag van de man had voor de nodige paniek gezorgd. Agenten wisten de Utrechter ondanks heftig verzet te overmeesteren. Niemand raakte gewond. De politie verzoekt personen die bedreigd zijn maar daar nog geen melding van hebben gedaan alsnog aangifte te doen.

Een 22-jarige vrouw is vrijdagavond aangerand in een lift in een studentenflat aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. De vrouw was samen met haar belager de lift in gestapt. De man begon haar direct te betasten, wat op hevig verzet van de vrouw stuitte. Ze wist te ontvluchten toen de liftdeuren opengingen. De politie zoekt getuigen en vrouwen die in dezelfde omgeving mogelijk met een soortgelijk incident te maken hebben gehad en dat nog niet hebben gemeld.

Op een terrein van ProRail aan de Concordiastraat (2e Daalsebuurt) is zaterdagavond brand gesticht in een loods, die gebruikt wordt door kunstenaars. De brandweer bluste het vuur. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Een getuige meldde drie jongens van 12 á 13 jaar oud gezien te hebben, die zich kort voor de brand verdacht hadden gedragen bij de loods. De politie is op zoek naar de jongens en mogelijk andere getuigen.

Een 33-jarige Hagenaar heeft het in de nacht van vrijdag op zaterdag moeten afleggen tegen twee agenten te paard. De man was lastig geweest in een horecagelegenheid aan de Potterstraat en had iemand een glas naar het hoofd gegooid. De agenten te paard zagen de lastpost wegvluchtten en zetten de achtervolging in. Bij een werftrap aan de Oudegracht rende de man naar beneden. Ondanks het feit dat de paarden deze hindernis niet konden nemen is de man aangehouden en in de cel gezet.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht