donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaMan uur bekneld na zware aanrijding Letschertweg
Gepubliceerd: 2009-04-03
door: Stadsredactie WdH

Op de kruising Strijkviertel / C.H. Letschertweg in De Meern is een man vrijdagmiddag zwaar gewond geraakt. De bestuurder van een bestelbus reed met hoge snelheid door rood, raakte een afslaande pickup-truck en kwam 150 meter verder tegen een boom tot stilstand.

De bestuurder van de bestelbus is volgens de politie mogelijk onwel geworden. Omstanders verklaarden de bus al voor het ongeval te hebben zien slingeren. De man reed op de C.H. Letschertweg in de richting van De Meern en miste een rood stoplicht bij de T-kruising met de Strijkviertel.

Een bestuurder van een pickup-truck van de firma Boskalis sloeg op dat moment af richting Utrecht en werd in volle vaart aan de achterzijde geraakt door de bestuurder van de bestelbus. Door de klap verloor de man de controle over het voertuig en belandde 150 meter verder aan de A12-zijde van een brede bomenrij. Het ongeluk vond plaats om 16.45 uur. De hulpdiensten hadden een uur nodig om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. De bestuurder van de pickup kwam met de schrik vrij.

De traumahelikopter was aanwezig voor ondersteuning maar het slachtoffer is met zwaar letsel per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis. De Letschertsweg was afgesloten tussen het dorp De Meern en de Strijkviertel.

Stuur dit bericht door!

Het duurde een uur voordat de hulpdiensten de bestuurder uit de bus hadden.

Het duurde een uur voordat de hulpdiensten de bestuurder uit de bus hadden.
De pickup-bestuurder kwam met de schrik vrij.

De pickup-bestuurder kwam met de schrik vrij.

 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht