woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaROC-gebouw Nieuw Engeland weer te koop
Gepubliceerd: 2009-04-15
door: Paula Swieringa

Te koop voor 1,2 miljoen euro.

Te koop voor 1,2 miljoen euro.

Vondel Vastgoed heeft zijn nieuwbouwplannen voor het ROC-terrein aan de M.P. Lindostraat (Nieuw Engeland) teruggetrokken. De projectontwikkelaar had volgens eigen zeggen geen trek meer in de protesten van de bewoners uit de buurt en het 'gedoe' binnen de gemeente.

De grond achter het ROC-gebouw, waar nu nog de kappersschool zit, is inmiddels al verkocht aan een andere projectontwikkelaar. Vondel Vastgoed wil de naam nog niet noemen omdat de oplevering nog niet heeft plaatsgevonden. Het schoolgebouw zelf staat sinds drie weken op internet aangeboden. Het staat te koop als "herenhuis, vrijstaande woning". De vraagprijs is 1,2 miljoen euro.

Vondel Vastgoed wilde op het terrein een complex neerzetten met 37 appartementen. Twee jaar geleden kwam de buurt bij toeval achter deze plannen en begon een actie te voeren tegen deze plannen. Te hoog en te massaal en gewoonweg lelijk, zo oordeelden de bewoners die zich inmiddels hadden verenigd in het actiecomité M.P. Lindoplein groen en klein.

Begin vorig jaar bleek ook de gemeenteraad niet gecharmeerd van de plannen. Bovendien vond de raad dat Vondel Vastgoed al veel eerder de buurt had moeten inlichten over de plannen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht