vrijdag 21 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaRaadslid Nicole Wigny overleden
Gepubliceerd: 2009-04-20
door: Stadsredactie JvS, WdH

Nicole Wigny, foto gemeente Utrecht.

Nicole Wigny, foto gemeente Utrecht.

CDA-gemeenteraadslid Nicole Wigny is zondag plotseling overleden in haar woning in Overvecht. Wigny was moeder van drie zonen en een dochter en is maar 45 jaar oud geworden.

De van huis uit Limburgse zat sinds 1998 in de raad met een onderbreking van vier jaar. In die periode was ze fractie-assistente. In de politiek was ze aanvankelijk vooral actief op het sociale vlak. De laatste jaren behandelde ze zaken op het gebied van ruimtelijke ordening en verkeer. Ook was ze voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeenteraad en een van de voorzitters van de raadscommissie Stad & Ruimte.

Het CDA spreekt van het verlies van een bevlogen collega en is diep geschokt en bedroefd door haar plotselinge overlijden. Volgens fractievoorzitter Eiko Smid kwam Wigny uit een politiek zeer actieve KVP/CDA-familie en was zij een politica pur sang. “Zij zette zich met enthousiasme en volle overtuiging in voor de Utrechters bij wie zij zich zeer nauw betrokken voelde en beschikte over een feilloos politiek instinct. In raadsdebatten was zij scherp, deskundig en bij sommigen zelfs gevreesd”, aldus Smid.

Wigny overleed zondag terwijl ze telefoneerde met journalist Wouter de Heus. Omdat hij geen idee had waarom hij ineens niets meer hoorde aan de andere kant van de lijn, belde hij voor de zekerheid de politie. Die liet een uur later weten dat Wigny was overleden. De Heus publiceert later vandaag een persoonlijk In Memoriam.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht