donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaTheater bij bouwstart Kanaleneiland
Gepubliceerd: 2009-04-01
door: Stadsredactie JvS

De Lunatics in actie. De flat waarop het kanon gericht is, is gespaard gebleven.

De Lunatics in actie. De flat waarop het kanon gericht is, is gespaard gebleven.

Het is doodnormaal dat er bij grote bouwprojecten niet gekeken wordt op een paar centen om een feestje te bouwen. Zo ook bij de start dinsdag van de nieuwbouw in het centrum van Kanaleneiland.

Theatergroep de Lunatics was ingehuurd voor een uiteindelijk af en toe grappige maar enigszins langdradige act. In een grote partytent keken officials van woningcorporaties, de gemeente, de projectontwikkelaar, raadsleden en natuurlijk wethouder Harrie Bosch en minister Eberhard van der Laan toe. Er waren ook buurtbewoners en de catering werd verzorgd door een bedrijfje uit de wijk.

De nieuwbouw gaat onder meer huisvesting bieden aan bewoners van flats die in Kanaleneiland-Noord gesloopt gaan worden. Veder moet het project Kanaleneiland nieuw elan geven.

Huurderstaal maakte kort voor het feestje begon bekend dat ze de feestelijkheden voorbarig vond. De belangenvereniging van huurders van corporatie Portaal meent dat niet de benodigde 66 procent van de bewoners van Kanaleneiland-Noord met de sloop van hun wijk akkoord is gegaan, maar slechts 55 procent.

Te weinig, stelt Huurderstaal. De gemeente en de corporaties baseerden hun 66 procent op het aantal deelnemers aan de draagvlakmeting. Wie er gelijk heeft is nog niet duidelijk.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht