dinsdag 21 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaUtrecht heeft weer voltallig college
Gepubliceerd: 2009-04-10
door: Stadsredactie WdH

Ze zijn eruit. PvdA, CDA en ChristenUnie presenteren op goede vrijdag om 16.00 uur hun samenwerking met de VVD. Net als na de verkiezingen van 2006 werd een akkoord op de vrijdag voor pasen gesloten.

Uit de wandelgangen is te vernemen dat de VVD met twee wethouders in het college komt. Een wethouder voor verkeer (zonder Actieplan Luchtkwaliteit) en een wethouder cultuur, stadspromotie en economische zaken. Het ligt voor de hand dat fractievoorzitter Ingrid de Bondt een van de posities voor haar rekening zal nemen, maar daarover is nog niets met zekerheid te zeggen.

De ChristenUnie zal de portefeuille welzijn gaan doen, omkleed met zaken als personeel en publieksdienstverlening. Ook nog niet bevestigd is dat oud-wethouder uit Gouda, Piet van der Sluijs (1946), deze taak waarschijnlijk zal uitvoeren.

Voor PvdA en CDA verandert er het minste. Harrie Bosch (PvdA) houdt zijn oude portefeuille aangevuld met het ALU en groen. Marka Spit (PvdA) moet de grootse veer laten. Ze houdt sociale zaken maar verliest stadspromotie en economische zaken. Rinda den Besten (PvdA) en Harm Janssen (CDA) zouden verder gaan met hun huidige portefeuilles.

Over de inhoud van het nieuwe coalitieakkoord is nu nog niets bekend.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht