woensdag 19 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaUtrecht verliest verder tot plaats negen
Gepubliceerd: 2009-04-11
door: Stadsredactie Tom StaalIn het Philipsstadion te Eindhoven wist FC Utrecht wederom niet te scoren. De Domstedelingen hebben nu bijna 11 wedstrijduren niet gescoord. PSV speelde ook niet groots, maar Salcido en Toivonen vonden het net zaterdagavond wel waardoor de wedstrijd eindigde in 2-0.

Vanaf de eerste minuut werd Utrecht door de lampstedelingen onder druk gezet. Echter doelman De Ruyter was in bloedvorm en bokste zo de ene voorzet na de andere schotpoging voor de doelmond weg. Utrecht, dat in de eerste helft alleen een kleine kans via Caluwé kreeg, hield 45 minuten knap stand, maar een paar seconden na die 45 minuten was het dan toch raak. Affelay leidde de aanval in en met een slimme steekpass kon Salcido vrij inschieten. Na de rust bloedde het duel dood. In de 54ste minuut speelde Dickoh de bal verkeerd terug op zijn doelman, net als de vorige keer toen Utrecht thuis tegen PSV speelde en Amrabat kon scoren. Ditmaal was de actie weer fataal en kwam De Ruyter te laat. Hij haalde met zijn handen Toivonen onderuit en kwam er met een gele kaart nog goed vanaf. De bal ging terecht op de stip. Toivonen maakte het karwei daarna zelf van elf meter af. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en de eindstand bepaald.

Skoubo speelde weer eens een draak van een wedstrijd. Het was de zesde keer dit seizoen dat hij in de basis stond. Hoewel trainer Du Chatinier hem na afloop complimenteerde met zijn inzet, was dat voor de toeschouwer nauwelijks te geloven. Hij miste scherpte en felheid en sjokte lusteloos over het veld. Hij kreeg wel twee grote kansen. In de 68ste minuut stond hij ineens alleen voor doelman Isaksson, maar durfde niet verwoestend uit te halen. In de één na laatste minuut stond hij weer alleen voor de PSV-doelman, maar twijfelde of hij naar rechts moest afleggen of moest scoren. Het werd geen van beide. Niet bepaald een spitswaardige actie en inmiddels mag geconcludeerd worden dat de Deen een miskoop van de eerste orde was.

Boussaboun, Van der Gun, Vorm en Cziommer zaten geblesseerd op de tribune en Keller was geschorst. Utrecht begon dus al verzwakt aan de wedstrijd. Daar kwam nog eens bij dat in de 59e minuut Van Dijk met een bovenbeenblessure het veld moest verlaten. Door wederom te verliezen zakt FC Utrecht naar plaats negen. NEC, dat deze avond gelijkspeelde tegen De Graafschap, heeft ook 39 punten, maar net een beter doelsaldo. Plaats vijf tot en met acht geven recht op de playoffs, de winnaar daarvan bemachtigd een ticket voor de UEFA-Cup.

Volgende week zondag komen de Friezen van SC Heerenveen op bezoek. Utrecht mist dan in iedere geval verdediger Nesu door een schorsing. Met wat geluk loopt de ziekenboeg weer wat leeg zodat er op volle aanvalskracht gestreden kan worden voor een plaats in die playoffs. Daarvoor is in ieder geval een doelpunt nodig, maar ‘das logisch’ ga je bijna denken.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht