donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaUtregs Glorie is al aan het plakken
Gepubliceerd: 2009-04-20
door: Stadsredactie JvS

De borden staan er voor de Europese verkiezingen in juni maar Utregs Glorie maakt er nu al gebruik van. Dit om te melden dat de lokale partij volgend jaar maart weer gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De leus van de partij is ‘Redding is nabij’. De verkiezingen gaan in het teken staan van verandering, zo meldt partijvoorzitter Jochem Geerdink. Hij vindt dat de coalitiepartijen PvdA, CDA, ChristenUnie en tot voor kort GroenLinks het grotendeels hebben laten afweten.

Als voorbeeld noemt Geerdink de recente crises in de coalitie maar ook de problemen rondom de totstandkoming van het Muziekpaleis en de in zijn ogen slappe aanpak van de problemen met hangjongeren in wijken als Kanaleneiland en Zuilen. Utregs Glorie wil het vanaf volgend jaar beter doen, als de partij in de raad komt, zegt de partijvoorzitter.

Daartoe wil de partij de komende maanden in contact treden met inwoners, instellingen en organisaties in Utrecht. Die gesprekken, aangevuld met eigen ideeën, moeten eind dit jaar leiden tot een verkiezingsprogramma. Daarnaast zoekt Utregs Glorie Utrechters die niet alleen willen helpen tijdens de campagne, maar ook op de kieslijst willen staan.

De partij wil de komende maanden veel van zich laten horen, onder meer via een nieuwe website. Daarnaast gaan leden de straten op en de wijken in om een ‘nog duidelijker beeld’ te krijgen van wat er leeft in de stad.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 behaalde Utregs Glorie met 1,1 procent van de stemmen geen zetel.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht