zaterdag 18 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVertrouwenscrisis bij AD/UN over Wolfsengate
Gepubliceerd: 2009-04-20
door: Engelman, Van Sambeek & De HeusDe stadsredactie van het AD/Utrechts Nieuwsblad heeft maandagmorgen in meerderheid haar verontwaardiging uitgesproken over het eigenmachtig optreden van hoofdredacteur Arjeh Kalmann in de affaire Wolfsen. De redactie constateert een vertrouwensbreuk. Algemeen hoofdredacteur van het AD, Jan Bonjer, is om een interventie gevraagd.

Voorts is besloten dat de krant een intern onderzoek zal doen naar haar eigen rol in de berichtgeving over de druk die burgemeester Wolfsen op het AD/UN heeft uitgeoefend om een hem onwelgevallig artikel niet te publiceren.
 
Het wordt de AD/UN-hoofdredacteur ernstig kwalijk genomen dat hij op persoonlijke titel artikelen in de krant heeft geplaatst over zijn rol en die van burgemeester Wolfsen tijdens onderzoek van de redactie naar diens declaratiegedrag. Kalmann veegt in de stukken zijn straatje schoon terwijl de redactie van tevoren niets wist van die publicaties. Een deel van de redacteuren herkent zich er ook niet in.

Hoofdredacteur Kalmann heeft naar verluidt inmiddels een recherchebureau opdracht gegeven om email verkeer tussen redacteuren en de buitenwereld te screenen omdat er informatie gelekt zou worden vanuit de krant.
 
Vorige week erkende burgemeester Wolfsen gebeld te hebben met zowel de hoofdredactie als de uitgever van Ons Utrecht. De laatste besloot om die reden de gehele oplage van het weekblad, waarin een kritisch verhaal stond over de pensionkostenvergoeding van de burgemeester, te vernietigen. Later bleek dat Wolfsen ook de redactie van het AD/UN bestookt had met gesprekken, mails en telefoontjes.

Arjeh Kalmann laat desgevraagd via een lid van de redactie weten er geen behoefte aan te hebben commentaar te geven. Landelijk hoofdredacteur Bonjer is onbereikbaar voor commentaar.Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht