zaterdag 25 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVierkante meters Domplein te koop
Gepubliceerd: 2009-04-15
door: Stadsredactie JvS

De start van de adoptie-actie voor het Domplein, met links initiatiefnemer Theo van Wijk.

De start van de adoptie-actie voor het Domplein, met links initiatiefnemer Theo van Wijk.

Sinds woensdag is het voor iedereen mogelijk om een virtuele vierkante meter Domplein te adopteren. Dat kan via een speciale website, die als start van een zes weken durende campagne is gelanceerd.

Wie een vierkante meter Domplein adopteert, kan zijn stukje plein op de site www.mijndomplein.nl vullen met een foto en zijn eigen verhaal over het plein. Voor vijf jaar lang 100 euro per jaar wordt de bezoeker virtueel eigenaar van zijn vierkante meter Domplein. Met de ‘aankoop’ van zijn stukje plein draagt de ‘eigenaar’ bij aan het realiseren van de plannen van Initiatief Domplein, dat de geschiedenis op en onder het plein wil openen en beleefbaar maken.

Aan de mogelijkheid een vierkante meter Domplein te adopteren is ook een wedstrijd verbonden. “Wie de komende zes weken de meeste internetbezoekers naar zijn stukje Domplein weet te trekken, wordt zonder kosten eigenaar van zijn vierkante meter”, zegt Paul Baltus van Initiatief Domplein. “Dat kun je bijvoorbeeld doen door je vriendenkring te mobiliseren. Het wedstrijdverloop is op de site te volgen, doordat op een plattegrond van het Domplein groeiende torentjes op de vierkante meters aangeven hoeveel hits er zijn geweest.”

Volgens Baltus ontstaat er zo een virtueel Domplein vol met verhalen, belevenissen, jeugdherinneringen en persoonlijke waarnemingen. “Het mooie van deze aanpak is ook, dat echt een concreet en herkenbaar stukje Domplein van jou is”, legt hij uit. “Het gaat niet om een anonieme meter regenwoud of Noordpool. De betrokkenheid van Utrechters bij hún Domplein wordt op deze manier nog groter.”

Het Domplein moet een nationaal forum worden voor kunst, cultuur en debat. Belangrijk daarbij is, dat de ondergrondse schatten van het plein voor bezoekers toegankelijk worden. Om de moderne functie van het Domplein als schatkamer van de toekomst te stimuleren worden tal van nieuwe culturele activiteiten georganiseerd. Met een volledig nieuwe herinrichting (in bestrating, verlichting en passend meubilair) wordt het plein de komende jaren zowel boven- als ondergronds een ontmoetingsplek. De opbrengsten van de campagne Mijn Domplein maken deze activiteiten mede mogelijk.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht