dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVink: ‘Professor Tak heeft groot gelijk’
Gepubliceerd: 2009-04-18
door: Louis Engelman en Wouter de HeusBestuursrechtdeskundige mr. Fred Vink uit Utrecht is het volledig eens met oud-hoogleraar Twan Tak dat burgemeester Wolfsen ten onrechte 17.000 euro aan pensionkostenvergoeding heeft ontvangen. ‘Het betoog van professor Tak is glashelder. Daar is geen speld tussen te krijgen’, aldus Vink, docent bestuursrecht aan de Haagse Hogeschool.

Vink heeft zich zeer geërgerd aan de negatieve kwalificaties van burgemeester Wolfsen aan het adres van de oud-hoogleraar. Hij stelt dat deze in Nederland juist wordt beschouwd als één van de meest gewaardeerde juristen op het gebied van het bestuursprocesrecht. ‘Hij wordt er op handen gedragen.’

Volgens Vink, die in het begin van de jaren tachtig werkzaam was aan het Utrechtse Instituut voor Staats- en Administratiefrecht, is het aan een onafhankelijke rechter om te bepalen of Wolfsen de regeling over de pensionkostenvergoeding correct heeft toegepast. Hij noemt het gedrag van de burgemeester in deze kwestie ‘arrogant’. ‘Als burger van deze stad ben ik daar boos over.’

Ook dr. Marcel Bogers van de faculteit rechtsgeleerdheid van de Universiteit Tilburg sloot zich afgelopen donderdag al aan bij professor Tak. In het Radio 1 programma ‘Dit is de dag’ verklaarde hij dat volgens de wettelijke regeling ‘de uitleg van Tak de enig juiste is’.

De fracties van GroenLinks, Leefbaar Utrecht en SP in de gemeenteraad zullen zich maandagavond in de fractievergadering buigen over de vraag of zij alsnog een onafhankelijk onderzoek willen laten instellen naar de juistheid van de declaraties voor de tijdelijke huisvesting van Wolfsen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht