dinsdag 25 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaWeinig succes voor OM tijdens kraakzitting
Gepubliceerd: 2009-04-22
door: Stadsredactie JvS

Twee boetes van 200 euro en verder alleen voorwaardelijke boetes en werkstraffen. Dat was het resultaat van de rechtszaken woensdag tegen 32 krakers.

Het Openbaar Ministerie (OM) had hen gedagvaard vanwege het kraken van twee panden aan de Biltstraat en een aan het Hogenoord in 2006 en 2007.

De voorwaardelijke straffen werden opgelegd wegens openlijke geweldpleging, wat in dit geval staat voor het openbreken van een deur. De 18 krakers van een van de panden aan de Biltstraat werden vrijgesproken. De rechter meende dat de schade aan de deur ook door anderen veroorzaakt had kunnen zijn.

De twee onvoorwaardelijke boetes legde de rechter op voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. De rechtbank hield bij de strafoplegging rekening met het feit dat de krakers zo lang op de rechtszaak hebben moeten wachten.

De kraakzaken in de rechtbank duurden de hele woensdag. De krakers bouwden er op het Vrouwe Justitiaplein een manifestatie omheen met live muziek, hapjes en circus-acts. Dat alles onder het motto dat kraken nog altijd noodzakelijk is en niet gecriminaliseerd dient te worden.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht